TRÄDGÅRD MED 12 RUM OCH KÖK

STORA DRÖMMAR PÅ LITEN YTA

År 2014 gick en av mina drömmar i uppfyllelse – att ge ut en bok! Duktiga fotografen Doris Beling och jag fick ge ut boken “Trädgård med tolv rum och kök” på Votum Förlag. Boken beskriver hur jag, på min begränsade radhustomt om 240 kvm, skapade ett antal rum med olika innehåll.

Det är en personlig berättelse om hur jag gick tillväga, vilka växter som finns i just det rummet och lite andra tips om hur man kan arbeta med rum för att ge sin trädgård en större variation. Och för att uppfylla sina drömmar. 

BAKSIDESTEXT:

Skapa en storlagen trädgård på en liten yta.
Vill du skapa en yppig, grönskande och blomrik trädgård? Bär du på odlingsdrömmar, drömmar om en trädgård med olika delar och med olika innehåll? Önskar du snabba resultat och lättskötta odlingar?
Dessa drömmar och önskningar är inte helt ovanliga, men många av oss har en ganska liten trädgård till buds, kanske en mindre radhustäppa. Går det då att förena en mångfald idéer på liten yta utan alltför stort arbete och med ett fantastiskt resultat?
I Tolv rum och kök har Linda Marend utforskat den lilla tomtens möjligheter. Hon visar på enkla och handfasta sätt att skapa små men tydliga rum på begränsad plats. Hennes inspirerande berättelse om trädgårdens tillkomst kommer att locka dig att börja med en gång. Allt är möjligt!
Här finns också råd om vilka växter som passar ihop och hur man håller blomningen igång över årstiderna. Illustrativa skisser ger inspiration och hjälp i planeringen. Praktiska tips för små projekt som alla kan klara kompletterar växtbeskrivningarna.
Doris Belings poetiska bilder inspirerar till att komma igång med det skapande arbetet.

Köp boken för 150.- plus porto 79.-.

Foto från Japanska rummet. Doris Beling har fotograferat och kopiering får inte ske utan fotografens medgivande.

Foto från Magnolialunden. Doris Beling har fotograferat och kopiering får inte ske utan fotografens medgivande.

Foto från Perenna gången. Doris Beling har fotograferat och kopiering får inte ske utan fotografens medgivande.

FÖR ATT KÖPA: fyll i nedanstående formulär och ange tydligt objektets nummer, till exempel BC01 eller AA03, samt antal, eller i det här fallet att du vill köpa boken. Skriv också in adressen dit du vill få din leverans med posten. Tryck på Skicka. Då får jag ett mejl och du får en bekräftelse av mig med totalkostnad och ett beställningsnummer.

BETALNING: du betalar med Swish eller med bankgiro, numren får du i bekräftelsemejlet (märk betalningen med beställningsnumret). När jag ser att betalningen kommit in, skickar jag iväg beställningen. Du får då också ett kvitto på mejlen.

FRAKT: fraktkostnad med 39.- tillkommer på smycken och shoppingkassar. Frakt för docksängsset 59.-, frakt för mosaikfat och bok 79.-. Beställningar på 600.- eller mer är fraktfria.

LEVERANS: jag skickar normalt beställningen dagen efter att jag sett att betalningen kommit in. Jag använder A-post. Samtidigt får du ett mejl om att jag har skickat.

PAKETERING: smyckena levereras i en fin tygpåse i matchande kulör, utmärkt om du vill ge bort smycket i present.

Läs mer under Så köper du.

TACK FÖR ATT DU HANDLAR OCH VÄLKOMMEN ÅTER!