SKÖTSELRÅD

SÅ HÄR TAR DU HAND OM DITT SMYCKE

Skötselanvisningar

Generellt gäller det att inte utsätta smyckena för parfym, smink, krämer, duschning, träning och plötsliga temperaturväxlingar. Förvara dem helst i medföljande zip-påse av plast.

Sötvattenpärlor
Sötvattenpärlor är speciellt känsliga. Undvik parfym, smink och krämer ihop med pärlorna. Duscha inte med dem och utsätt dem inte för stora temperaturväxlingar eller vassa föremål. Torka av dem med mjuk trasa vid behov, men använd inte bomull, det kan minska lystern. Förvara dem inte heller inlindade i bomull, det kan torka ut pärlorna och göra dem sköra.

Halvädelstenar
Halvädelstenar är tåligare än sötvattenpärlor, men gillar inte fukt och starkt solljus.

Metall
All metall mörknar med åren, även märkessmycken, då får smycket ett något mörkare utseende, men jag tycker det kan vara fint ändå. För att förlänga det ljusa på metallsmycken, förvara smycket i den medföljande zip-påsen. Det är syret i luften som får metallen att mörkna.

Elastiska armband
Armbanden är trädda på en tålig elastisk tråd mellan 0,5 och 0,8 mm tjock. Knuten är förstärkt med superlim och sitter inuti en metallpärla. Försök inte pilla ut knuten. Om armbandet skulle bli slappt, eller gå av, hör av dig till mig, så trär jag om det.