OM MIG

VEM ÄR LINDA MAREND?

Vid 57 års ålder insåg jag att jag vare sig skulle, ville eller kunde springa på som jag gjort under den största delen av mitt liv. Det gick helt enkelt inte. Jag sadlade då om och gick från chef med stort ansvar till egen företagare. En mer osäker tillvaro, rent ekonomiskt, men också en tillvaro där jag mycket mer kan få inflytande över min tid.
Idag, 2 år senare, hjälper jag mindre företag i samhällsbyggnadsbranschen att utvecklas och växa, jag sitter i några styrelser där jag kan dela den erfarenhet jag byggt upp under åren, och jag kan ägna resten av tiden till kreativa saker som böcker och hantverk.
Utbildad arkitekt som jag är, har utformning, idéer och kreativitet alltid funnits med i bilden. Nu får jag mer fria tyglar till att testa galna halsband och skriva, skriva skriva.
Redan 2014 gav jag och fotografen Doris Beling ut trädgårdsboken ”Trädgård med 12 rum och kök” på Votum förlag. Den beskriver ett experiment jag gjorde i min radhusträdgård i Vällingby, nordväst om Stockholm. Jag försökte se hur många rum man kunde få plats med på en begränsad plats. Försöka förverkliga ”stora drömmar på liten yta”.
Sedan har jag skrivit en roman, ett psykologiskt drama, som ännu inge velat publicera. Men skam den som ger sig. Jag har skrivit om. Och om igen. En kokbok, en barnbok, en till trädgårdsbok finns som bubblare.

Bild kommer

Jag och min man på hippiefest 2017.

Men nu skulle det handla om .byMarend. När min mans son fyllde 30 ordnade han ett 70-talskalas och jag tillverkade smycken till både mig och min man. I mitt, då vidbrända, tillstånd kände jag hur lugnet spred sig medan jag höll på med det pilliga. Stor koncentration och handen i rörelse. Jag anmälde mig till en kurs i att knyta klassiska pärlhalsband och en i att jobba med metall. Och på den vägen är det. Nu drömmer jag om att lära mig silversmide.
Då blev jag fast i smyckestillverkningen. Produktionen gick raskt och snart hade jag 100 halsband. Vad göra. Tanken om att kunna sälja och att mina smycken skulle kunna glädja någon annan föddes. Nu är jag här, testar en hemsida, testar sociala medier, testar mässor och marknader. Vi får se vart det leder.
Ett är säkert, jag lever ett rikare liv idag, även om det hektiska yrkeslivet gett mig otroligt mycket, både lärdomar, möte med människor och känslan av att ha åstadkommit något.

Jag och mina barn i Seoul.
På resan upptäckte jag de fina shoppingkassarna.