NYHETER

NYTT FRÅN ATELJÉN

Här lägger jag ut bilder på ting som precis tillverkats i ateljén. Beställ gärna en prenumeration på mitt nyhetsbrev genom formuläret, så får du information om nyheter när de kommer.

Oftast börjar jag med en klänning eller ett tyg. Nu provar jag också min nya “serie”: 1 kort, 1 mellan och 1 långt halsband. Och så lite halsband förstås.

Det korta halsbandet i 10 mm halvädelstenar. Vit dragon vein agate, blodsten/hematit, brun snowflake obsidian, rökkvarts, picture jasper. Små silverfärgade släta rondeller.

Mellanvarianten, den går att ha ett eller två varv. Samma halvädelstenar som i det korta halsbandet, men här är de 8 mm.

Och så det långa, långa halsbandet, ett, två eller tre varv. Det är så långt att om man har det ett varv kan man behöva slå en knut på det, lite beroende på hur lång man är. Här hittar vi också zebrajasper, gulorange agat och svart matt snowflake obsidian. Pärlorna är 6 mm.

På armbanden varvas de 6 mm stora pärlorna från det långa halsbandet. De är trädda på svart stark elastisk tråd och ett av dem ska förses med en berlock.

Våren är (nästan) här och ny skaparkraft i ateljén! Försöker omsätta nya idéer till färdiga smycken.

Grönt och orange. Härliga nya pärlor och klänning som inspiration. Pärlorna är 10 mm och sorterna tiger eye, unakite, aventurin, cats eye. Små silverfärgade kuber.

Leveranser av nya pärlor, jag blir så glad. Agat, picture jasper, matt rosenkvarts, fire agate.

Provar en ny serie i halvädelstenar med ett kort (10 mm pärlor), ett mellan (8 mm pärlor) som kan has singel eller dubbelt. Och ett långt (6 mm pärlor) som går att ha ett, två eller tre varv.

Det långa är gjort av röd och gul bandagat, granat och små silverfärgade kulor.

Jag tar ofta inspiration från mina klänningar. Denna gång från ett par nyinköpta boots som jag bara “behövde” för att pigga upp det grå januarimörkret. Till min glädje hittade jag pärlor i konstglas i mina lådor, pärlor som matchade bootsen. Lycka!

Mina nya boots ihop med två halsband som jag tillverkade.

Konstglaspärlor i vitt och orange. Alla är olika, det är det som är charmen.

Och pärlorna i orange, svart och metalliska spår. Gillar!

Hittade både ovala och runda. Visst är de vackra!

Jag jobbar ofta hemifrån. Då är det lätt att gå in i träningsoveralläget, men jag försöker stundtals hålla mig i klänningsläge. Och då måste man ju ha ett halsband! Eller hur?

Ett halsband i vitt och svart som går att kombinera med många klädesplagg.

Halsbandet består av glaspärlor i vitt och hälften med pärlemorinslag, små rondeller i svart blodsten samt några konstglaspärlor.

Jag är speciellt förtjust i konstglaspärlorna med ett inre som liksom skimrar.

Ett par örhängen ur förrådet i svart matt glas passar utmärkt till.

På sy- och hantverksmässan var det många som visade intresse för halsbanden med indonesiska pärlor. Och det var de som gick bäst i försäljningen. Därför kliade det i fingrarna nu när jag hämtat mig – jag var bara tvungen att göra några nya! Dessa är lite kortare och är gjorda på lite grövre kedja. Längden passar urringningen på en del av mina klänningar. Testade med grövre kedja för en annan look. Kolla närmre på respektive halsband på indonesiska halsband.

4 nya halsband med indonesiska pärlor.

Halsband AH16 till min svart-vit-röda klänning.

Indonesiska pärlor finns i en lång rad färger. Välj din favorit och beställ ett halsband i valfri längd!